Activități extra-curiculare

Euroclubul „REI-Euroclub ASEM” a fost fondat la 05 septembrie 2011. Iniţiativa de creare a clubului aparţine Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova împreună cu un grup de profesori și studenți din cadrul facultății REI, ASEM. Membrii clubului sunt tineri ambiţioşi, deştepţi, activi, ingenioşi care doresc să  promoveze imaginea ţării lor în exterior, să împărtăşească cu alţii tot ce e mai bun, să promoveze şi să fructifice valorile naţionale prin prisma valorilor europene. Implicarea  lor insistentă în activităţile extracuriculare este dovada unui viu interes pentru frumos și pentru crearea unei societății inteligente.

„REI-Euroclub ASEM” îşi desfăşoară activitatea în cadrul ASEM, coordonatorul principal fiind Marina Popa, dr. lect. univ. la Facultatea Relaţii Economice Internaţionale. Un rol important în formarea şi activarea Euroclub -ului îi revine Centrului de Informare al Uniunii Europene, deschis în cadrul Bibliotecii ştiinţifice ASEM, director Ghinculov Silvia, dr.

Pe parcursul a șapte ani de existență, în cadrul Clubului s-au organizat peste 45 de activități interesante, utile cu participarea a multor personalități notorii din țară și din străinătate.

Principalele  obiective ale „REI-Euroclub ASEM” sunt:
  • integrarea tinerilor într-o societate a cunoaşterii prin prisma valorilor europene;
  • dezvoltarea abilităţilor de comunicarea a tinerilor, de utilizarea eficientă a informaţiei, consolidarea capacităților de lucru în echipă în scopuri bine definite;
  • inițierea dialogurilor internaţionale cu EuroCluburi similare din străinătate şi cu ONG-uri europene relevante;
  • sprijinirea eforturilor de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană;
  • promovarea imaginii Republicii Moldova în mediile europene.
Oportunități pentru membrii-studenți:
  • Întâlnire cu personalități importante din mediul economic, politic și academic atât din țară cât și din străinătate;
  • Posibilități de informare privind locurile de practică prin intermediul vizitelor de informare petrecute în cadrul Centrului E-Guvernare din RM, Guvernul RM, sediul OSCE Moldova, ONU Moldova, PNUD Moldova etc;
  • Participare la jocuri de simulare,  organizate in fiecare an în cadrul OSCE Moldova;
  • Participare la Școala de Vară, organizată de Delegația UE in RM în fiecare vară.